Have an account?

Monday, January 10, 2011

Budak dulu vs Budak kini

Walaupun 10 hari thn baru berlalu, rasanya masih xterlambat nk ucapkan selamat tahun baru pada semua, semoga ape yg diazamkan thn nih tercapai!! ;) ....2011 bermakna umur ak dah separuh daripada umor Jalaluddin Hasaan, itupon kalu umor die 50thn laa..:P



Azam utk thn baru nih ade beberape jenis cthnye mcm materialistic, kehidupan, kekeluargaan dan perhubungan. Lastly harapan 2011 akan adanya muka baru dalam family ak, mgkin dari generasi kakak ak..will see..insya-allah…;)


Okla, berbalik kpd tajuk entry kali nih…ak baru tahu yg adk ak si Fatin comey paling bongsu dlm family…die dh ade blog rupenye…bagus gak bebudak ade blog…boleh dorg melatih diri buat journal..(itupon kalu gune bahasa standard..yeke fatin??)


Budak2 sekarang, internet depan mata macam2 boleh explore dari fakta sampai la ke auta, semua mende dah dipermudahkan… ape yg org2 tua mcm kita join dorg pon bz body nk jugak mcm Facebook..kwn xdela ramai mane, jiran sebelah rumah, budak sekolah sebelah kg….lain la mcm kte yg udah dewasa nih kan…kwn2 byk yg terpisah..hehehe…tp its up to u la budak2..korg nk jugak silelah, tp jgn melencong sudah ye!!..:)


Zaman ak kecik2, itupon dh masuk sek menengah rendah form 1-3, ak ade diari sendiri nk tulis something luahan hati…kalu baca balik mmg geli perot la kan ngan luahan semua tu…hahaha, nk tahu pasal ape??pasal kawan la selalunya..kwn merajuk lah itu lah inila…hahaha lawak r zaman dulu…sbb ade certain kwn tu mudah benor terasa hati…laki mgkin xde kwn yg cm2…budak pompuan ade gak yg cm2… tambah2 kalu zaman sekolah rendah lagi ak pelik….sikit2 merajuk…hahaha…biasela budak2 jiwa Kristal….


Time ak sebesar darjah 1-3, ak budaknya pasif…cepat sgt nk nanges…haha buat pengakuan ikhlas lak kat sini ek..semua mende pon takot nk buat…mgkin baru ngan dunia luar…yelah dulu2 cume ade mak, abah, adik-bradik n kwn2 pon takat 3-5org je…ble g sekolah jmpe org2 yg xkenal…mstila takot kann..


Tp ak salute tgk budak2 zaman skrg…time br bukak sekolah ritu, tgk dorg dh bijak2…ckp dlm tv pon slambe je…kalu ak dulu tu agaknya bisu seribu bahasa…ape yg membezakan zaman kami...ak rs kebaikan mak n ayah hantar anak2 ke nursery…kat situ dorg dh start bersosial sejak seawal baby..haish…baby tdo je kalu g nursery mane nk kwn ngan org..:P

okla smpai di sini saje...nk sambung buat koje..;)