Have an account?

Monday, December 19, 2011

Pengalaman yang sungguh menarik.....

Cerita aku....

Last weekend aku join akak aku jd MC kat satu majlis kenduri kawen kwn kpd akak aku ni....1st time aku jd MC utk satu majlis rasmi....best jugak rupenye jd MC, enjoy sangatt.....teringat zaman sekolah2.....time subjek Bahasa Melayu.....sangat teringat cikgu Rofiqah time form 2-3, cikgu Razman time form 4-5....klu dberi peluang, rsnye nk masuk laci doraemon and kembali ke tahun 2000......

Sonok blaja Bahasa Melayu, mmg subjek yg paling enjoy and penuh fantasi.....

Okla sebelum aku merepek lebih jauh lagi, baek aku fullstop kat sini saje....

I Luv Bahasa Melayu(tat y tajuk sangat bahasa melayu)...=)


 

Thursday, September 29, 2011

Majlis Perkenalan

Dulu...1st time tgk majlis tunang adalah ketika Cda bertunangThen, pas Cda...kakak ak lak..tu sume kenangan tahun 2010...rsnye cm baru lagii...cepatnye masa berlalu....Skrg, Cda pon dh bakal melahirkan generasi barunya.....


Ok2, flashback time Cda tunang tu...time tu ak rs nk sgt tahu cmne perasaannye bertunang nih...hahaha......Skrg berkat dari pertunangan Cda dh melekat kat aku kot (p/s: Cda...aku ade curik sirih ko...opss..).... Alhamdullilah, turn ak pon dh lepas... Ade beberape gmbr ak letak kat cni...selebihnye leh tgk kat FB KU...




Nila die jodoh aku...Muhammad Farid Bin Abdul Rasap. InsyAllah, ikatan nih terus menjadi yg Sah & Abadi utk tahun hadapannya...




 Comey kan anak buah farid nihhh,,,name die Ipann....die pandai bergambar, tgk camera trus senyummm...





Apa-apa pun kite hanyalah merancang, namun Dia adalah sebaik-baik perancang. Ini adalah yang terbaik untuk aku...Aminn....=)



Wednesday, May 25, 2011

Kekadang....

Kadang-kadang Dia memberi tanpa henti,
Sehinggakan kita alpha dengan nilmat-Nya,
Kadang-kadang Dia ambil apa yg diberi,
Tika itu baru kita sedar akan rahmat-Nya,
Kadang-Kadang Dia mengambil dengan menggantikan ia kepada sesuatu yang lebih bermakna,
Walau apa pun yang Dia beri atau ambil dari kita,
Sesungguhnya Dia adalah yang Maha Memiliki segala-galanya.


Bersyukurlah dengan apa yang ada.
Insya-Allah, timbulnya keberkatan.


Nukilan Oleh,
Alisa Rahim =)

Tuesday, May 24, 2011

Dah lame xupdatee..

Lame xupdate blogg...nnty ek!!!
tgguuuu!!!!!!

Friday, March 4, 2011

Bulan Kelahiranku...March

1hb March 2011 yg lalu maka dgn ini genaplah umur ak yg ke-25….kalu dilihat dr muke mcm dak form 5 lagi…kan??..kan??…tp umor dh capai angka 25 rupenye….hakikat yg terpakse dterima…xkisahla kann…umor tu cume angka(nk sedapkan ati la konon)…tp ape yg penting ilmu dan pengalaman yg dh dtempuh sepjg 25 thn nih….ye kann…

Hari kelahiran skrg dh xmcm dulu…kalu dulu ternanti2 kot…yelah blh dpt adiah…kalu skrg…lmbt2 pon xpe..mane x nye dh makin tua…adiah pon dh xde dh...utk sedapkan ati..phsyco diri.... adiah utk budak2 je…okla, alasan tuh mmg berasas…kalu nk sgt bli adiah utk diri sendirik je…jadila kan..….ni kat bwh niii..hehe...nk sgt...hambik nakk...=) dedicTED utk diriku...

Plus lagi time besday kali nih secara unplanningnye dpt mkn ngan Conan…kire okla ari tersebut mkn ade teman yg sudi nk meneman…thanks ye Conan!!…..Walaupon xde adiah yg menarik thn nih (mcm la thn sebelum2 nih dpt adiah menarik…hahaha…..:P…)….tp mengenali Conan pon adalah hadiah terbesar utk diri ini...…*chewahhh…poyo la plak ayat nih..ahaks…sile jgn muntah ijau dulu…baca smpai noktah terakhir okeh! Plus lagii, ak masih ade parents…kakak yg dh kawen, abg ipor…adik-bradik yg mmg baek2 belaka…kwn2 pon sume best….

Selingannn skit, akak ak dh kawen oky!!! Alhamdullilah, semua berjalan lancar seperti yg dirancang…skrg br terase sunyi ble akak xde....sbb ak menyewa rumah bersama die…housemate lain mcm buat hal masing2…kdg2 best gak kalu die xde…tp xbest gak sbb xde bunyi bising2 suare die…ape pon yg penting, aku doakan kebahagiaan die bersame suami tercinta….gmbr tgk kat link FB nih ek...mls la plak nk mengupload kat cni...hehhe..

Smpai d sini saje…time kasih yg sudi baca, sudi wish besday d dinding2 fb tu, msg2 kat hp, ataupon yg hanya terlintas nk wish pon trimas jugak!!…thanks bangat pada semua…;)

Esok nk g Melaka belah laki akak ak lak….bln nih byk hari bercuti…yahhooo esok cuti lagi..=)

Sunday, February 13, 2011

Saje je..

Bagi korg nape Allah cipta manusia boleh ketawa, gelak n ape2 jelah yg sinonim dgn perbuatan tu....mgkin x sbb Dia nk kita express kan perasaan geli hati, suka n gembire kite kann...so, gelak tu bukan perbuatan yg abnormal kan...walaupon dilakukan sorg2..hehehe...
kali nih ak nk cite pasal kisah klaka yg cm xbrape nk klaka...tp klakar la wehh...baca r dulu...
cmni kisahnye...ak naik la escalator yg dekat lrt star tu..pulak nye time tu org mmg tgh blk keje ...ramai usah kata la kann...mmg compom...tetibe time tuh ak salah sorg mangsa yg terlibat...
cube korg bygkannnn....ak pijak je tangga pertama escalator tu...ak dpt rasakan yg gerakan escalator makin slow..lepas bebrape second trus stop...ak nk melangkah ke anak tangga seterusnya tp xdpt sbb org dpn-dpn-dpn xgerak2..pulak nye nk djadikan cte belah turun tangga yg jenis batu pon tgh ramai n kebykannye budak2 remaja...dorg yg tgk  ktorg yg terstatic secara tibe2 boleh gelak...n ktorg yg tgh kaku d bhngn escalator turut gelak berjemaah...hahaha
dh abis gelak, ak xleh laa...nk tergelak lagii...biase r ak,gelak 1-2 min lebih dr org lain...
ak dh la sorg2...nk gelak lebih2 mcm segan, nnti xpasal2 org ingt ak nih dh kenape.... tp seyes nk gelak sgt22222.....nk tahu ape ak buat?? kuarkan hset..konon2 bc msg lawakkk...hahahaha...
Just Kidding betol escalator tuh...org2 yg menaiki escalator lak boleh kaku 3-4second utk bergerak...cm ape je kalu dpt tgk dr kaca mata org lain...=P
klaka ke x? xklakar xpelah,tggu next3 cite yg lg kelakar based on true story...

Monday, January 10, 2011

Budak dulu vs Budak kini

Walaupun 10 hari thn baru berlalu, rasanya masih xterlambat nk ucapkan selamat tahun baru pada semua, semoga ape yg diazamkan thn nih tercapai!! ;) ....2011 bermakna umur ak dah separuh daripada umor Jalaluddin Hasaan, itupon kalu umor die 50thn laa..:P



Azam utk thn baru nih ade beberape jenis cthnye mcm materialistic, kehidupan, kekeluargaan dan perhubungan. Lastly harapan 2011 akan adanya muka baru dalam family ak, mgkin dari generasi kakak ak..will see..insya-allah…;)


Okla, berbalik kpd tajuk entry kali nih…ak baru tahu yg adk ak si Fatin comey paling bongsu dlm family…die dh ade blog rupenye…bagus gak bebudak ade blog…boleh dorg melatih diri buat journal..(itupon kalu gune bahasa standard..yeke fatin??)


Budak2 sekarang, internet depan mata macam2 boleh explore dari fakta sampai la ke auta, semua mende dah dipermudahkan… ape yg org2 tua mcm kita join dorg pon bz body nk jugak mcm Facebook..kwn xdela ramai mane, jiran sebelah rumah, budak sekolah sebelah kg….lain la mcm kte yg udah dewasa nih kan…kwn2 byk yg terpisah..hehehe…tp its up to u la budak2..korg nk jugak silelah, tp jgn melencong sudah ye!!..:)


Zaman ak kecik2, itupon dh masuk sek menengah rendah form 1-3, ak ade diari sendiri nk tulis something luahan hati…kalu baca balik mmg geli perot la kan ngan luahan semua tu…hahaha, nk tahu pasal ape??pasal kawan la selalunya..kwn merajuk lah itu lah inila…hahaha lawak r zaman dulu…sbb ade certain kwn tu mudah benor terasa hati…laki mgkin xde kwn yg cm2…budak pompuan ade gak yg cm2… tambah2 kalu zaman sekolah rendah lagi ak pelik….sikit2 merajuk…hahaha…biasela budak2 jiwa Kristal….


Time ak sebesar darjah 1-3, ak budaknya pasif…cepat sgt nk nanges…haha buat pengakuan ikhlas lak kat sini ek..semua mende pon takot nk buat…mgkin baru ngan dunia luar…yelah dulu2 cume ade mak, abah, adik-bradik n kwn2 pon takat 3-5org je…ble g sekolah jmpe org2 yg xkenal…mstila takot kann..


Tp ak salute tgk budak2 zaman skrg…time br bukak sekolah ritu, tgk dorg dh bijak2…ckp dlm tv pon slambe je…kalu ak dulu tu agaknya bisu seribu bahasa…ape yg membezakan zaman kami...ak rs kebaikan mak n ayah hantar anak2 ke nursery…kat situ dorg dh start bersosial sejak seawal baby..haish…baby tdo je kalu g nursery mane nk kwn ngan org..:P

okla smpai di sini saje...nk sambung buat koje..;)