Have an account?

Friday, December 31, 2010

Ke"Blur"annn Terlampau

Hari nih Malaysia declare cuti umum!!! Pastinya disebabkan Harimau Malaya kita yg dh bertungkus lumus berusaha utk menjulang piala AFF Suzuki!!! Yeayyyyy!!!!Alhamdulillah…

Semenjak kemenangan tu ade seorang pemain team Malaysia yg dh jadi idaman seantero Malaya…rsnye korg tahu la kan sape..xperlulah namanye disebut kat sini, xmemasai die ‘sue’ ak kang gune nama die tanpa kredit apa2..:P

Malam td akak ak dgn semangat nye cari la sape aweks die tu kan…hahahaha…ak pon join la skali, xkan xnk tahu…biase la..girls matters…:P

Terjumpela blog si gadis itu, katanye siap jem blog die dikunjungi ribuan org dari Malaysia dan Indonesia…huh dasatkannn, sampai jem…kalu korg nk tambahkan traffic die, g la kat blog jejariruncing.

Yg nk d jadikan cte, ak tetibe blur baca satu ayat dalam blog die…macam nih la lebih kurg
“ex-girl Abu kenalkan kawan kat Ali(wawa) dan ex-girl Ali kenalkan kawan kat Abu(yaya)” lebih kurang cm2 la ayat die…korg paham x ngan ayat nih???so, kalu korg paham…mksdnye korg bukan kategori blur terlampau…entry selebihnya ini  utk sesape yg masih tidak phm dgn ayat di atas…hahaha..bley lak kann..

Cmni...boleh x ak xdpt tangkap ape mende ayat nih & dalam kepala otak ak xbolah nk buat gambaran mksd ayat nih…huh blur kan…bermulelah diskusi ngan akak ak(*siap berdiskusi ag ok…hahahaha…xde koje ke ape..:P)

Ak : Akak, mksd die mcm mane?
Akakku : la..mksd die …………..(*akak ak bercerita gune nama seperti dlm entry beliau..)
Ak : ooo…mcm............
Akakku : bukanlah mcm nih…..(*kali nih gune contoh nama2 kwn ak lak……)
 Ak : ooo…(sebenarnye masih xphm…tp takot nk tnye ag..:P)

10min kemudian…

Ak : Akak mksdnye cmni kan ex-awek Abu and Ali kenalkan kat Abu org yg same…(ble ak kuarkan statement pemahaman ak nih baru  ak sedar ketidak logikan di situ…hahahahha)
Akakku : Ichaaaaaaaaaa….apsal blurrrrrr sangat nih(* hah kan dh kene..:P)…bukan mcm tulahhh…..ex-awek Abu kenalkan Ali ngan kwn die wawa, ex-awek Ali kenalkan Abu dengan yaya…xphm ape ag??
Ak : *dalam hati…hahaha…yelah, xkan ex-awek Abu nk kenalkan Abu ngan kwn die yg lain…ceittt…apelah yg ak pkr..:P

Lepas diskusi tu, akak ak siap relate kan, ak nih budak sains sbb tu blurr je…pastu mcm2 lak statement die kuarkan…ble akak ak dh bg pidato pendek, kene tggu 15min kemudian la nk mencelah…time tuh isi ak pon dh terlupe, byk sgt point pihak pencadang…ak yg pembangkang xtahu nk bangkang yg mane satu…padahal xsemua budak sains mcm tu…adek ko yg sorg nih je yg mcm tu..hahaha

Itulah die kisah ke”blurrr”an ak yg tetibe datang…xpasti lak ak nape boleh se”blur” itu…mugkin
  • Xfocus kot
  • Time tuh tgh pkr mende lain
2-2 point pon sbb xfocus(alasan lah tuh...padahal mmg blurr...)…:P tp jarang2 la ak blur tahap dewa cmni…nih pon sbb ape ek..ntah…nasib baek la akak ak xmengamuk, tetap gak nk phmkan ak, walaupon xpenting mane pon statement uth…hahaha

Akak…akak…sedang menghitung hari utk perkahwinan nye nntiak pon xsabar!!!

Saturday, December 25, 2010

GO MALAYSIA!!



Raja apa? Rajagopal…sape yg xkenal ngan die kan…makin femes dh ak tgk die…kire tabik r gak ngan die….mmg kuat law of attraction die sbb time kalah ngan Indonesia time memule dulu Rajagopal ade instinct nk Msia Lwn ngan Indon time final..dsbbkn perasaan xpuas ati ngan ape yg dh Indon buat time perlawanan memule tuh..sbb katenye org Indon xhormat time nyanyi Lagu Negaraku…(emm…xbaikla wat cm2 org Indon, korg pon dtg Msia gak pe!!keje kat cni!!)

Ak pon dh xcited, xsbr nk tgk match esk…diharapkan Msia perform the best di padang sendiri…Chaok Msia!! Malaysia Boleh!! Insya-Allah!!

Bakat dh ade, papepon esk menentukan segalanya…Msia Menang yek!! AMIN!!

Thursday, December 23, 2010

Half of my day connected with them

Tiap2 hari pon hmpir 10jam keje, kalu drag2 skit leh jd 11-12 jam…tp jarang2la smpai 11-12jam…ble dibundarkan so mcm hmpir separuh hari kat tmpt keje..

Entry kali nk bercerita pasal bebudak opis ku….9 ½ hour x 5 ak jumpe dorg….kalu nk crite pasal pe el masing2, cume department ak je la yg ak phm…so d bwh nih gmbr department IT, tp itu pon ade kekurgan 2 org..sharu & soo chen

 
Yg selebihnye campur-cmpur…

 James, Sandy & me 
 Muke ak de x mcm budak bwh nih…SS la plak kan…:P
 hah amacam?…sweet kan muke die, nama die Corren…mmg comey sgt mcm Korean je…Subhanallah, indahnya ciptaan Mu…
 Sandy, Queenie, Me & James

 Micheal, Chung Han, Chong, James, Lau & Me

 James n Eric
 Lai Ping, Stephy & Elly
 Micheal
 Fennie
 Glasses
Pamela & Ijan
Yang baju kuning tulaa bos IT, die mmg baek sgttt2..seorg yg sgt considerable tp dlm mase yg same agak tegas…;)


Dah 9 ½ hour x 5 x setahn 2bln ak menghadap dorg n dok kat opis…perasaanku Alhamdullilah, dharapkan semua berjalan lancar...
Gudluck for next year!!

Tuesday, December 21, 2010

Yesterday!

Post nih budget nk publish ahad lepas…tp xnyempat lak…so baca ibarat anda berada di hari ahad lepass..flashback story...

Semalam ak g opis utk kemas blik server yg dh mcm2…sepah2 dah sume brg…kusut masai dh ak tgk…kalu server ade masalah…mesti berminit2 utk sambung2 cabel2 je…akhirnya, tadaaaa….ak dh kemas blik itu bersama james(opismateku)…legaa mission accomplish, siap ade bunga2, perfume glade, wallpaper(cait nih bkn tadika laa..blik server..so yg asesori tu saje je bayangan gurauan)....;)

Dari pagi sampai kol 1.30 xmkn satu habuk pon, leh byg x tahap kelaparan tu??tp still bkn d tahap org africa…masih ok dan boleh berjalan dgn ganasnye..mksdnye kalu ade semut tuh still termati gak la dipijak ak..yg bestnye free flow, mkn smpai kenyang…mmg melahap la jwbnye!!mmg sgt berterima kasih pd org yg dah bw ak ke tmpt tuh, (p/s : terima kasih ye!!!) siap mkn free tau! Best kann…mmg best pon!! Blk usah kata laaa…kenyang nk meletop….nsb x meletop, kalu x?byg la sendirik ek..

Blk umah, Jane ajak swim kat umah die…ape lagi kann…kene la cover blk mkn kenyag tadi…. dh lame sgtttttt xberswimmng…once in a blue moon…dasatkan…cmne nk sahut cabaran hidup sihat kalu cmni la cara hidupku….pasni ntah ble lak nk swim ag…mgkin once in a green moon kott…huh…

Akhirnye ak rs ak amalkan cara hidup sihat semalam….kerja kuat2, mkn byk2, sukan utk maintain blk…:P