Have an account?

Saturday, November 13, 2010

Law of Attraction

Pernah x korg dgr pasal “Law of Attraction” atau tgk video pasal “The Secret”? Kalu korg xbrape pasti pasal ni…korg tgk dulu video utube kat bwh nih, mgkin korg akan phm ape yg ak nk cte pasni.



Dh tgk? Sbnrnye ak nk bercerita pasal kisah kwn ak yg bukan nama sebenar

Nor Aliah Lee(mcm nama ex-wife Aziz M Osman la plak….)…gune nama Nurul Iman lah, sedap gak…:)

Dlm akhir bln lepas, Iman ade buat Medical check-up, n doktor sahkan wujudnye lump r ketumbuhan yg pastinya pompuan je yg akan dpt.....

……tgggu punya tggu, at last Jumaat lepas result pn kuar, n doktor ckp cume ketumbuhan biase & tidak begitu serius…Alhamdullilah…. Legaaa..

Ak penah tnye kat Iman, nape ko leh kene mende nih?

Iman : ak rs mgkin sbb cara hidup ak kot, pemakanan xbrape nk jaga….n ak pon sbnrnye dh dpt agak yg ak akan kene mende nih..sejak ak sekolah lagi..

Aku : semakin pelik, nape ko ade instinct yg begitu pasti sejak sekolah lak tuh, n skrg ko dh terkena…pastu ak terkuar ayat “Kuatnya Law of Attraction ko..”

Iman : Law of Attraction?

Aku : bende yg ko slalu pkr, mende tu lah yg akan terjadi…(dlm ati: napela ko pkr akan dpt mende yg cmni Iman…Iman2…nasib bek la nama ko Iman)

Aku n Iman : (senyapp…layan otak masing2..)…

Ak pon punya crita sendiri pasal law of attraction, time dulu2 ak penah lukis ape yg ak nk dlm satu kertas, smlm tgh kemas2 ak terjumpe blk kertas tuh……drpd 7 lukisan yg ak lukis, 5 drpdnya dh pon tercapai….tetibe ak rs terkejut lak ngan lukisan tuh, sbb ak sendiri pon dh lupe pasal lukisan tuh….xsangka langsung ak penah melukis mende2 cm2, malu lah ak nk tunjuk lukisan tuh kat sini…yelah ak bknye A. samad said (asal lak letak nama nih, nih bkn tokoh sasterawan ke…??sbb ak xterlintas langsung sape tokoh yg pandai melukis…asal bolehh jee…)

Ble ak pkr2kan blk….kuatnya kuasa minda manusia, sbb yelah…dlm lukisan ak tuh ak siap tulih jenama mende yg ak nk tuh…pastu ble ak tgk blk yelah same ape yg ak dh dpt tuh!!!sbb seyes, time ak dpt brg2 tuh, dlm keadaan yg kebetulan, mcm ade 1 brg tuh, ak lalu kat satu kedai area setapak ngan akak ak, pastu dpt tawaran ngan harge yg murah lak tuh, brg tuh lak mmg satu tuh je……

So, ape yg ak nk share kat sini, mgkin korg pon boleh buat mende yg same…..bayangkan impian yg korg nk…mgkin bg org yg pesimes akan ckp “Yeke??leh caye ke??...”jwpan ak, terpulanglah pd diri masing2…sbb bg ak, dari segi Islam sendiri pon ade ckp, kunci org2 Islam itu adalah doa….so kat cni ak boleh samekan Law of Attraction nih ibarat doa, doa yg kte sertakan dgn keyakinan dan usaha utk mencapainya….walaupun kte dh lupe dgn ape yg kte nk tuh, kdg2 jln tuh terbuka sendiri utk kte capainya…..so slalu2 lah pkrkan yg +ve ok!!

Alhamdullilah….syukran jazilan….