Have an account?

Friday, December 31, 2010

Ke"Blur"annn Terlampau

Hari nih Malaysia declare cuti umum!!! Pastinya disebabkan Harimau Malaya kita yg dh bertungkus lumus berusaha utk menjulang piala AFF Suzuki!!! Yeayyyyy!!!!Alhamdulillah…

Semenjak kemenangan tu ade seorang pemain team Malaysia yg dh jadi idaman seantero Malaya…rsnye korg tahu la kan sape..xperlulah namanye disebut kat sini, xmemasai die ‘sue’ ak kang gune nama die tanpa kredit apa2..:P

Malam td akak ak dgn semangat nye cari la sape aweks die tu kan…hahahaha…ak pon join la skali, xkan xnk tahu…biase la..girls matters…:P

Terjumpela blog si gadis itu, katanye siap jem blog die dikunjungi ribuan org dari Malaysia dan Indonesia…huh dasatkannn, sampai jem…kalu korg nk tambahkan traffic die, g la kat blog jejariruncing.

Yg nk d jadikan cte, ak tetibe blur baca satu ayat dalam blog die…macam nih la lebih kurg
“ex-girl Abu kenalkan kawan kat Ali(wawa) dan ex-girl Ali kenalkan kawan kat Abu(yaya)” lebih kurang cm2 la ayat die…korg paham x ngan ayat nih???so, kalu korg paham…mksdnye korg bukan kategori blur terlampau…entry selebihnya ini  utk sesape yg masih tidak phm dgn ayat di atas…hahaha..bley lak kann..

Cmni...boleh x ak xdpt tangkap ape mende ayat nih & dalam kepala otak ak xbolah nk buat gambaran mksd ayat nih…huh blur kan…bermulelah diskusi ngan akak ak(*siap berdiskusi ag ok…hahahaha…xde koje ke ape..:P)

Ak : Akak, mksd die mcm mane?
Akakku : la..mksd die …………..(*akak ak bercerita gune nama seperti dlm entry beliau..)
Ak : ooo…mcm............
Akakku : bukanlah mcm nih…..(*kali nih gune contoh nama2 kwn ak lak……)
 Ak : ooo…(sebenarnye masih xphm…tp takot nk tnye ag..:P)

10min kemudian…

Ak : Akak mksdnye cmni kan ex-awek Abu and Ali kenalkan kat Abu org yg same…(ble ak kuarkan statement pemahaman ak nih baru  ak sedar ketidak logikan di situ…hahahahha)
Akakku : Ichaaaaaaaaaa….apsal blurrrrrr sangat nih(* hah kan dh kene..:P)…bukan mcm tulahhh…..ex-awek Abu kenalkan Ali ngan kwn die wawa, ex-awek Ali kenalkan Abu dengan yaya…xphm ape ag??
Ak : *dalam hati…hahaha…yelah, xkan ex-awek Abu nk kenalkan Abu ngan kwn die yg lain…ceittt…apelah yg ak pkr..:P

Lepas diskusi tu, akak ak siap relate kan, ak nih budak sains sbb tu blurr je…pastu mcm2 lak statement die kuarkan…ble akak ak dh bg pidato pendek, kene tggu 15min kemudian la nk mencelah…time tuh isi ak pon dh terlupe, byk sgt point pihak pencadang…ak yg pembangkang xtahu nk bangkang yg mane satu…padahal xsemua budak sains mcm tu…adek ko yg sorg nih je yg mcm tu..hahaha

Itulah die kisah ke”blurrr”an ak yg tetibe datang…xpasti lak ak nape boleh se”blur” itu…mugkin
  • Xfocus kot
  • Time tuh tgh pkr mende lain
2-2 point pon sbb xfocus(alasan lah tuh...padahal mmg blurr...)…:P tp jarang2 la ak blur tahap dewa cmni…nih pon sbb ape ek..ntah…nasib baek la akak ak xmengamuk, tetap gak nk phmkan ak, walaupon xpenting mane pon statement uth…hahaha

Akak…akak…sedang menghitung hari utk perkahwinan nye nntiak pon xsabar!!!

Saturday, December 25, 2010

GO MALAYSIA!!



Raja apa? Rajagopal…sape yg xkenal ngan die kan…makin femes dh ak tgk die…kire tabik r gak ngan die….mmg kuat law of attraction die sbb time kalah ngan Indonesia time memule dulu Rajagopal ade instinct nk Msia Lwn ngan Indon time final..dsbbkn perasaan xpuas ati ngan ape yg dh Indon buat time perlawanan memule tuh..sbb katenye org Indon xhormat time nyanyi Lagu Negaraku…(emm…xbaikla wat cm2 org Indon, korg pon dtg Msia gak pe!!keje kat cni!!)

Ak pon dh xcited, xsbr nk tgk match esk…diharapkan Msia perform the best di padang sendiri…Chaok Msia!! Malaysia Boleh!! Insya-Allah!!

Bakat dh ade, papepon esk menentukan segalanya…Msia Menang yek!! AMIN!!

Thursday, December 23, 2010

Half of my day connected with them

Tiap2 hari pon hmpir 10jam keje, kalu drag2 skit leh jd 11-12 jam…tp jarang2la smpai 11-12jam…ble dibundarkan so mcm hmpir separuh hari kat tmpt keje..

Entry kali nk bercerita pasal bebudak opis ku….9 ½ hour x 5 ak jumpe dorg….kalu nk crite pasal pe el masing2, cume department ak je la yg ak phm…so d bwh nih gmbr department IT, tp itu pon ade kekurgan 2 org..sharu & soo chen

 
Yg selebihnye campur-cmpur…

 James, Sandy & me 
 Muke ak de x mcm budak bwh nih…SS la plak kan…:P
 hah amacam?…sweet kan muke die, nama die Corren…mmg comey sgt mcm Korean je…Subhanallah, indahnya ciptaan Mu…
 Sandy, Queenie, Me & James

 Micheal, Chung Han, Chong, James, Lau & Me

 James n Eric
 Lai Ping, Stephy & Elly
 Micheal
 Fennie
 Glasses
Pamela & Ijan
Yang baju kuning tulaa bos IT, die mmg baek sgttt2..seorg yg sgt considerable tp dlm mase yg same agak tegas…;)


Dah 9 ½ hour x 5 x setahn 2bln ak menghadap dorg n dok kat opis…perasaanku Alhamdullilah, dharapkan semua berjalan lancar...
Gudluck for next year!!

Tuesday, December 21, 2010

Yesterday!

Post nih budget nk publish ahad lepas…tp xnyempat lak…so baca ibarat anda berada di hari ahad lepass..flashback story...

Semalam ak g opis utk kemas blik server yg dh mcm2…sepah2 dah sume brg…kusut masai dh ak tgk…kalu server ade masalah…mesti berminit2 utk sambung2 cabel2 je…akhirnya, tadaaaa….ak dh kemas blik itu bersama james(opismateku)…legaa mission accomplish, siap ade bunga2, perfume glade, wallpaper(cait nih bkn tadika laa..blik server..so yg asesori tu saje je bayangan gurauan)....;)

Dari pagi sampai kol 1.30 xmkn satu habuk pon, leh byg x tahap kelaparan tu??tp still bkn d tahap org africa…masih ok dan boleh berjalan dgn ganasnye..mksdnye kalu ade semut tuh still termati gak la dipijak ak..yg bestnye free flow, mkn smpai kenyang…mmg melahap la jwbnye!!mmg sgt berterima kasih pd org yg dah bw ak ke tmpt tuh, (p/s : terima kasih ye!!!) siap mkn free tau! Best kann…mmg best pon!! Blk usah kata laaa…kenyang nk meletop….nsb x meletop, kalu x?byg la sendirik ek..

Blk umah, Jane ajak swim kat umah die…ape lagi kann…kene la cover blk mkn kenyag tadi…. dh lame sgtttttt xberswimmng…once in a blue moon…dasatkan…cmne nk sahut cabaran hidup sihat kalu cmni la cara hidupku….pasni ntah ble lak nk swim ag…mgkin once in a green moon kott…huh…

Akhirnye ak rs ak amalkan cara hidup sihat semalam….kerja kuat2, mkn byk2, sukan utk maintain blk…:P

Saturday, November 13, 2010

Law of Attraction

Pernah x korg dgr pasal “Law of Attraction” atau tgk video pasal “The Secret”? Kalu korg xbrape pasti pasal ni…korg tgk dulu video utube kat bwh nih, mgkin korg akan phm ape yg ak nk cte pasni.



Dh tgk? Sbnrnye ak nk bercerita pasal kisah kwn ak yg bukan nama sebenar

Nor Aliah Lee(mcm nama ex-wife Aziz M Osman la plak….)…gune nama Nurul Iman lah, sedap gak…:)

Dlm akhir bln lepas, Iman ade buat Medical check-up, n doktor sahkan wujudnye lump r ketumbuhan yg pastinya pompuan je yg akan dpt.....

……tgggu punya tggu, at last Jumaat lepas result pn kuar, n doktor ckp cume ketumbuhan biase & tidak begitu serius…Alhamdullilah…. Legaaa..

Ak penah tnye kat Iman, nape ko leh kene mende nih?

Iman : ak rs mgkin sbb cara hidup ak kot, pemakanan xbrape nk jaga….n ak pon sbnrnye dh dpt agak yg ak akan kene mende nih..sejak ak sekolah lagi..

Aku : semakin pelik, nape ko ade instinct yg begitu pasti sejak sekolah lak tuh, n skrg ko dh terkena…pastu ak terkuar ayat “Kuatnya Law of Attraction ko..”

Iman : Law of Attraction?

Aku : bende yg ko slalu pkr, mende tu lah yg akan terjadi…(dlm ati: napela ko pkr akan dpt mende yg cmni Iman…Iman2…nasib bek la nama ko Iman)

Aku n Iman : (senyapp…layan otak masing2..)…

Ak pon punya crita sendiri pasal law of attraction, time dulu2 ak penah lukis ape yg ak nk dlm satu kertas, smlm tgh kemas2 ak terjumpe blk kertas tuh……drpd 7 lukisan yg ak lukis, 5 drpdnya dh pon tercapai….tetibe ak rs terkejut lak ngan lukisan tuh, sbb ak sendiri pon dh lupe pasal lukisan tuh….xsangka langsung ak penah melukis mende2 cm2, malu lah ak nk tunjuk lukisan tuh kat sini…yelah ak bknye A. samad said (asal lak letak nama nih, nih bkn tokoh sasterawan ke…??sbb ak xterlintas langsung sape tokoh yg pandai melukis…asal bolehh jee…)

Ble ak pkr2kan blk….kuatnya kuasa minda manusia, sbb yelah…dlm lukisan ak tuh ak siap tulih jenama mende yg ak nk tuh…pastu ble ak tgk blk yelah same ape yg ak dh dpt tuh!!!sbb seyes, time ak dpt brg2 tuh, dlm keadaan yg kebetulan, mcm ade 1 brg tuh, ak lalu kat satu kedai area setapak ngan akak ak, pastu dpt tawaran ngan harge yg murah lak tuh, brg tuh lak mmg satu tuh je……

So, ape yg ak nk share kat sini, mgkin korg pon boleh buat mende yg same…..bayangkan impian yg korg nk…mgkin bg org yg pesimes akan ckp “Yeke??leh caye ke??...”jwpan ak, terpulanglah pd diri masing2…sbb bg ak, dari segi Islam sendiri pon ade ckp, kunci org2 Islam itu adalah doa….so kat cni ak boleh samekan Law of Attraction nih ibarat doa, doa yg kte sertakan dgn keyakinan dan usaha utk mencapainya….walaupun kte dh lupe dgn ape yg kte nk tuh, kdg2 jln tuh terbuka sendiri utk kte capainya…..so slalu2 lah pkrkan yg +ve ok!!

Alhamdullilah….syukran jazilan….

Thursday, September 23, 2010

Lega sangat...sangat lega!!

1st thing 1st...Selamat Hari Raya 1431H....tahun nih tema ijau..;D
Tahun nih agak berbeza raya yg sebelumnye sbb raya kali nih
1. cuti panjang
2. ramai lak kwn2 dtg umah
3. si putihh!!!

Sbnrnye entry kali nih nk cerita dek pengalaman aku yg mudah sgt percaya n kurg bijak kot...rsnye puas dh tangga sekolah aku daki masih kurg bijak dlm kehidupan ini...namun pengalaman n masalah tu sbnrnye membantu mematangkan kte...betol x?

Critenye bermule bile ak nk pegi subcribe internet broadband prepaid aku ini...time tu lokasi ak kat times square..broadband aku nih pulak U Mobile, dlm ati aku *mmg elok sgt dh dtg sini, subscribe kat center die truslah....

Aku dengan confident 100% tanpa ragu2 dan syakwalsangka...trus je bg duit topup n request kpd staff umobile tu "tolong blikan pakej U68 skali ye lepas topup tu..."maka jawabnye "baik!!"..
tggu punya tggu, die pulangkan simkad aku yg kononnye dh d topup n subscribe broadband. memule dlm ati tergerak gak nk check kebenaran tersebut, tp memikirkan mcm leceh la plak nk tukar simkad tu masuk hset, lalu aku batalkan je niat...dgn tanggapan "emmm......nih kan umobile center, mesti staff nye dh talented n beritika, xkan lah dorg nk buat hal lak kan..."so trus jln2 n blk umah...

Smpai umah, trus lah aku nk test internet...tetibe, aduss...nape xleh connect nih, check gune hset lak baki pon xberganjak dr sblmnye, pakej pon not subcribe yet...time tuh mmg dh mcm2 mende -ve dtg....mmg geram la kan..dh la akak aku nk gune intenet utk hal penting, blh pulak ade org wat spoil cm2....mmg kecewa la time tuh...

esknye, rabu...ak g ke umobile center tu blk.....niat ak mmg xlen xbukan nk tuntut hak n keadilan la kan....ak pon cr girl yg entertain ak smlm....kwn die ckp die xmasuk keje lak ritu...adus, tsunami ape yg dtg kat aku....dlm kotak pkran dh tpkr, ade harapan ag ke x nih nk dpt blk topup ak tu, kalu stkt 5-10 hinggit boleh la kot nk pejam mata...ini...huhuhu...ble die dh ckp org yg ak mksd kan tu xde ak mcm xtahu nk pkr ape nk buat...boleh x ak mcm trime je...n blah...arghhh alisa...

Nsb bek la ak ade bwk conan pegi skali...pas bncg2 conan nasihat ak soh g blk n tnye lg...n anisa pon bg idea ape ak kene tnye.....dorg ler yg byk tolong bg idea nk selesaikan kes ini...hahahaha.....br rs mcm bertuahnye ak ade kwn time tgh kepala serabut n xdpt nk pkr secara waras nih..tenkiu sgt kpd korg!!! Pas dh sesi luahan masalah n rs xpuas ati ak, staff2 soh ak dtg esknye plak, sbb mgkin dorg nk siasat n tnye ngan bdak tu sndiri....so, ak xmampu nk halang, ak follow je utk dtg esknye...

Maka arinih ak blk opis awal dari biase, sbb konon nye girl yg entertain ak ritu keje rini smpai kol 6.30...xpasal ak mintak manger ak nk blk awal...nsb baik la manger ak tu baik orgnye, memahami, untung ak ade bos cm2....hehehe

Dan bile arinih, perasaan kerisauan ak xmembuak sgt mcm smlm...arinih ak dh boleh bertenang n berfikiran waras dek kerana solution2 yg dh diatur oleh kwn2 ak tu..
so, dlm perjalanan nk g tuh pon ak dh siap bygkan ak akan angkat meja2 kat situ kalu dorg nk putar belit alam...hahahaha...mampukah ak??!!....mksdnye kalu dorg nk tuduh ak yg menipu ke...hahaha...smpai mcm tu bygan ak...alisa2...

tp ble dtg tu, ak mmg melilau la cr girl tu, pastu aku men blasah je panggil sorg girl yg ak rs mcm bdak tu kot...dan2 je ak trus ngadu pasal problem tu...staff tu mcm pelik sbb ak kata die yg buat, die pon check r dulu simkad ak sume n tnye2 skit...pastu mintak ak masukkan sim tu dlm hset n dan2 trus je die g topup n subscribe seperti yg ak mahu....eh semudah ini ke....penat je ak buat persediaan nk jd garang cm singa ke macam harimau ke....*dlm ati ak rs dorg2 nih mmg dh bncg kot pasal masalah ak nih...nape xtnye byk pon, tetibe je trus topup, penat je ak sediakan skema jawapan...hahahaha.....(*dh senang nk mende susah lak ak nih...tp sbb mcm xcaye lak..:P)

Lepas tu, mmg rasa release n lega sgt2 la kan...alhamdullilah sgt2 masalah nih dah settle...mmg bersyukur sgt2 kpd-Nya...sesungguhnya Dia maha mengetahui......Allahuakhbar!!

Kpd korg sume, jdkan sbg pengajaran supaya tidak mudah dtindas....walaupon mgkin ade situasi kte dtindas, pasti ade jln yg boleh keluarkan kte dr keadaan itu...yg penting Back to basic, sesungguhnye Dia lah jua tempat kte mengadu, Allah yg Esa...:)



Wednesday, August 25, 2010

Hari Wanita

xtahu lak ak rini adalah hari wanita...d sebabkan ak suke lagu nih..ak nk tujukan khas utk sume wanita2 kat Msia..:)

Wanita - Siti Nurhaliza

huuuu…
Aku wanita punya hati nurani
Yang tak dapat dibohongi
Pabila cinta tlah membutakan mata
Dan membuat tuli telinga

Apakah salah jika aku menyinta
Apakah salah jika engkau ternyata
Pilihan hati
Belahan jiwaku ini

Cintaku ini anugerah terindah
Dari yang maha kuasa
Cintaku padamu tak pernah berubah
Meskipun kita berbeza

Apakah salah jika aku menyinta
Apakah salah jika engkau ternyata
Pilihan hati
Belahan jiwaku ini..

(Korus I)
Aku wanita aku kaum hawa
Yang memang rapuh hatinya
Aku wanita aku punya cinta
Selayaknya manusia

(Korus II)
Apakah salah jika aku menyinta
Apakah salah jika engkau ternyata
Pilihan hati
Belahan jiwaku ini..

(Ulang Korus I)
(Ulang Korus II)

aaa… Ku wanita
aaa… Ku wanita….
Yang hanya perlu kau fahami

(Ulang Korus I) (2x)
Oh apakah salah jika aku menyinta
Apakah salah jika engkau ternyata
Pilihan hati
Belahan jiwaku ini..

Wanita… woohoo..
Ku Wanita… ooo…
Wanita…

video

Monday, August 16, 2010

Adik2 ku...

Last week blk kuantan...sambut puasa hari ke-4 & 5 di sane....bukak pose kat umah mmg yg terbaik xkisah la mkn ape skali pon...masakan kg mak mmg yg plg BEST sungguhpon mak mmg suke puji diri sendiri ckp yg masakan die sedap...(tp mmg betol pon..mmg diakui dan mengaku!!)

Kami beradik 8org, semua ade kecuali Fesal..sbb die pergi memantapkan diri dgn ilmu2 nye di tempat yg nun jauh di timur tgh...fesal2, cepat2 la ek balik...xsabar nk menyembang n tgk perubahan ekau..

Puasa kali nih pulak ak br tersedar dr lamunan yg adik2 ak sume dh besar2 blaka....sbb time dh kemas2 pas sahur, sume mende clear xde lagi nk tggl2 utk org belakang...mksdnye utk adik2 yg xmkn ag sbb xpose...so kirenye sume adik2 ak dh pose penuh, tiade lg compromi....bgs2!!

Hari ahad kuar ngan dorg sbb nk anta adib g stesyn bas blk asrama die...ajak blk ngan ktorg xnak, takot cikgu marah blk asrama lmbat....ktorg plan blk KL pas berbuke la kan, aleh2 pas Isyak gak bertolak nye...nsb ler adib blk dulu...kalu x mengamuk die..hehe...

saje nk interrupt..


Mari tgk muke adik ak satu persatu, cume sorg adik ak fesal jela xde....


nih adik kembarku yg pertama...hehe..best jgk ek kalu ade twin..leh main cheat..:P

muke excited nk tgkp gmbr..:P


ikah
Adib

hanis kat tgh tu..

fatin

Kalu dulu2...dorg nih la yg suke kacau hidup ak....ke mane je ak nk g mesti kene bwk dorg...antaranya hanis laa...time ak drjah 6 die time tu umor xpasti brape...tp kecik ag asyik nk jln2 waktu ptg...terpaksa bwk die round2 nek basikal yg ade tmpat duduk budak kat blkg tu...klakar plak ak ingat zaman tu...
Pastu kalu ak nk g taman mainan...huhu...slalu xdpt g...pujuk2 mak, mak mesti ckp xpayah!!! jaga adik...jaga dorg2 nih la...nsb la korg dh besar pjg pandai jaga diri..lega ak tgk dorg dh besar pjg...hehe...mcm tua sgt je ak nih...:P
pastu kalu nk g main guli ngan kwn2 terpakse sorok2...bg dorg2 nih tdo dulu br ak leh kuar ngan aman damai tanpa gangguan....mcm2 kisah kalu nk ingat balik...smpai skrg, dorg nih mmg suke je nk ngekor ke mane2 aje....biase la adik...

peace!!

menyempat je ambik gmbr tgh jln

tggu adib naik bas....

bas dinaiki adib, Gud Luck Adib SPM!!

Thursday, August 12, 2010

Rindunyer Ramadhan...

Bismillahirahmanirrahim....."Dengan Nama Allah Yg Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani"


Alhamdullilah syukur ke hadrat-Nya kerna thn nih aku masih dpt smbut Ramadhan.....
Bila Ramadhan dtg, ak rindu tgk suasana org ramai2 g solat terawih....atok, nenek, pakcik, makcik, budak2 paling meriah nk g terawih...tp xkisah la kan, melentur buluh biarlah dr rebungnye...budak2 kalu xbising mmg bukan budak la kan namanye...
akan jd budak dewasa yg matang la plak mcm org yg menaip nih la...hehe..:P

Then, pas kisah terawih..aku suke pula suasana time nk buka puase....sume org dok dpn mknan nk tggu azan...time nih rs, Islam adalah 1..berpaksi pada yg Esa...

Lagi..aku suke puase sbb dpt balik awal setgh jam...stgh jam pon jd la...kalu dulu 6...skrg 5.30..tp ade sorg tu blk kol 4.30...lg la gle best!!! siap leh rilek2 tgk tv sblm buke pose...xde la terkejar2 sgt kan..tp xkisah, mcm mane pon, berbuke tetap tggu azan...:)

Emm....ok trus g kpd point terakhir lah...ramadhan pon sbnrnye adalah proses mengenal diri sendiri...sbb syaitan laknatullah kan dh kene ikat...so sbnrnye, sejauh mane kekuatan kte d bulan Ramadhan adalah di atas diri kte yg sebenar, tiada kaitan lg dgn hasutan syaitan...
Renung2kan dan selamat beramal...;)

Sama2lah kte memuhasabah diri, so tat...tommorow is better than today..

"Slamat Menyambut Ramadhan"




Sunday, August 1, 2010

Karaoke

disebabkan xrasa ngantok sampai d jam ini ak decide nk update blog je..
Hari nih bersame kak qila, kak nusrat (2-2 nih kwn akak aku) n akak ku jumpe client(kami panggil die Ibu) kat Bukit Jalil golf resort...bunyi cm best je kan tmpt nih(nnti ak cte ape yg xsemengahnye tmpt nih!!!!), Ibu tu ade kedai mkn kat resort nih...so die bwk ktorg berjalan2 keliling tmpt nih..ade mcm2 facilities, tmpt men badminton, swimming, gym, squasy dan ade juge karaoke....ape lagi, Ibu pon ajak kami berkaraoke....critenye bermula apabila :

1. bilik pertama yg kami masuk, dekat 15min tggu pekerja die lmbat sgt nk entertain ktorg...sume sound system x on...

2. last2 terpaksa tukar blik sbb rupenye sound die rosak...masuk bilik ke-2

3. bilik tu pon sound system xleh pakai(awat la pandai sgt dorg nih wat keje..dh brape zaman xpenah gune blik2 nih...ak pon xtahu..:P)

4. nk masuk blik seterusnye, dorg kene kuarkan kerusi2 yg ak pon xpasti ape blik tu sbnrnye...adekah itu stor simpanan kerusi sbnrnye...xpelah, intention nk karok je nih...dh lame xkarok...

5. ble masuk, lagu dh berbunyi dh nih...kire dh xde halangan dh kot...hahhaa...x yee...masih ade halangan ag...

6. dh pas ktorg pilih2 lagu n bg senarai lagu tu pd staff die utk dipasang, mic pulok xde suare....hahahahhaha...ak xtau nk gelak cmne...staf2 die nih dgn baiknye...test2...tukar2 ape yg ptt n dh oky...

7. ok dh leh nyanyi...eh apsal lagu lain nih...ingat kak nusrat yg pilih lagu ktorg xtahu nyanyi nih...ok layan je...next lagu pon same...g tnye kat staf die apsal???die ckp "kod tu mgkin terlebih 1-2 digit, tu yg lain kot.."

8. hahahha...bye2 la jwbnyer...kami blah je la...malas dh nk berdepan ngan masalah...nasib la staf kat c2 ok..xde pon caj ktorg pape..*mmg ptt pon kot..:P

Kisah karaoke xhbs d c2...Ibu dgn semangatnye telah suggest kami semua pergi KCT kat area umah ak je pon...ak nk akakku xtahu pon ade karaoke kat c2 selama nih...sebelah Q-Bistro...smpai cni kami melayan dgn puasnyeerrr....nyanyi smpai xhingat dunia, suare dh mcm ong kedek2, mmg syok sendiri tanpa peduli org...

smpai umah, akak ku ade hati lagi la tu nk g...ayat die "len kali kte ajak ikah lak g karaoke...."
ikah yg time tu ngah dok ngadap laptop "sore ikah xsedap la nk nyanyi, kalu mcm ct ke xpela.."
aku dlm hati "kalu ikah g pon, ntah2 akak je yg qonquer nyanyi....hahhaha"

akak ku cm dh ketagih menkarok kan diri...:P