Have an account?

Thursday, January 29, 2009

TeMpat Keje Ku..

Aku sekarang dh stat keje sbg programmer kat wangsa Maju...xtau naper walaupun company nih kecik n income pun kecik je, tp ak suke keje kat sini....hari nih dh masuk seminggu ak keje..kire selesa lah..

Sebab

1- kat sini xsesak cm kat KL
2- kerja pun xpressure lagi (mgkin akan dtg..hahaha)
3- pekrja kat sini friendly
4- akan dpkrkan kendian..:P


Nih tempat keje aK yg sekrg..tempat ak xde PC ag...kak Lia a.k.a supervisor ak tuh ckp mgkin next week..kat sini kalu ade pekerJa br, then br die provide PC..(mungkin Budget Kot..eHe..)..

Kat sini sume pekerja totally melayu, kire best la gak.. sbb sume pun baik2 belaka..:)


Ni plak tempat d mane supervisor ak tuh duduk..berdepan ngan meja2 ktorg...dorg pun ok sangat, byk ajar ak tentang Java..

Nih Tempat ktorg lepak2, mkn2..comey kan tempat nyer...cukup la utk menampung bil pekerjanya yg cOmey..perempuan je slalu dok cni..ade 8 org pompuan kat cni yg len tuh laki....jumlah sume pekerja dlm 20 kot..ak pon xpasti sbb kebykan laki2 tuh dok kat opis sebelah..yg opis cni laki2 programmer je..opis sebelah bhgn marketing..


Oklah, itu saje pasal teMpat kerja BarU ku....:)

Wednesday, January 21, 2009

All Da Best

Kali nih cume saje2..taktau nk update pasal ape sbnrnye...sebab hidup aku sekrg bermacam2 color dh, hitam, putih..pink..ungu..kuning, hijau..
Tp sebelum tuh ak nk bg nasihat kat korg supaya bersyukur ngan hidup kite sekrg, sbb hari xslalunya cerah..:)

Betol kata pepatah hidup nih kadang2 di atas n kadang2 di bawah..so kalu dah kat bawah tuh cecepatlah naik atas..bak kata Mq Nasreeq..

Sekarang nih aku suka nk cerita pasal kehidupan, sbb mgkin skrg aku dh lebih menjurus kepada kehidupan sebenar...kehidupan sebenar xsama macam aku kat universiti..sekarang byk perkara aku kene pkrkan dan byk org yg harapkan aku berjaya dalam hidup..

Terutamanya parent aku..
Mungkin parent kita xsama, tp dorg tetap harapkan bende yg sama dr kita...contohnya kehidupan dorg hari tua nnti...macam aku skrg, parent aku mmg dh masuk alam tua..
Tapi ape yg aku dh prepare utk jaga dorg?byk lagi mende yg aku xcukup, tambah2 masa untuk bersama dorg..
N mcm mana kalu dorg sakit?kita semua dh cukup ke kewangan utk tolong dorg..termasuklah kalu ape2 je yg terjadi ngan dorg..

Tapi kalu kita ada pilihan, mesti kita akan pilih pilihan yg terbaik sebagaimana dorg dh pilih utk kita dulu..

Ingat x time kecik2 dulu, semua yg kita nk mesti boleh dptnye lah...nangis skit, terus dpt kan..hehehe..itu adik ak heh, bukan aku..heee...


Kesimpulannya, hidup ini hanya sekali..kata org harimau mati meninggalkan belang, manusia mati meniggalkan nama..selagi kita hidup nih, buatkn nama kta akan dkenang sampai bila2...:)

All da best..see u all at the top..