Have an account?

Friday, November 7, 2008

Esok lebih baik..:)

Lame kan menanti..hehe..(regarding to the last post..:) )

Memang serious lamer giler xupdate blog nih..sbnrnye sbb sibuk ngan hal2 masa depan..

Agak2 ape ek..emm, kte xpenah citer kat korg pasal diri kte kan..

Korg bebtol kenal ker ngan kte?

So kan sbnrnye, 13hb nih adelah last paper yg akan kte ambil kat UM(insya-allah..amin) so after dat, dh masuk alam pekerjaan..betol x?

Masa depan yg kte maksudkan tuh keje...

Untuk pengetahuan korg, kte anak ke-3 drpd 8 org..ramai kan. Cube korg bygkan, betape besar tanggungjawab sorg kakak yg ade 5 org adik lagi...mgkin korg rs kte ade kakak n abg, tapi buat ape kte harapkan org lain kan, lebih baik kte yg ubah nasib family sendiri. Kalau kte sentiasa bergantng pada org, selame2nye kte xpandai berdikari. Skrg dh sampai turn kte plak nak buktikan kat family yg kte boleh wat sesuatu yg bermakna utk family kte. Tp kan dgn confident level, appearance kte yg cmni..cmne persaingan kte kat luar? Sume nye terletak pd rezeki n usaha masing2 betol kan..Sbb tuh la arini kte cari peluang yg lain utk ubah hidup kte..mgkin itu usaha kte. So, cmne ngan org lain..kte perlu buat sesuatu utk hidup kte..kalau kte hidup zaman 15 tahun dulu, mungkin waktu tuh kte adelah org paling hebat..tapi sekarang, kte hanya org kebanyakan. Sbbnyer, kte sume xtunjukkan kelebihan yg ade pada diri masing2.

Sbb ape kte ckp cmni, sbbnyer setiap org dari kte ade keistimewaan masing2..Allah tu maha adil, setiap ape yg Dia cipta ade fungsi dan kelebihannya.

Tapi ape yg penting skrg kte perlu banyakkan berfikir, ape yg kite nak dalam hidup nih? ape yg kiter nak contribute utk family kte? ape jenis manusia yg kiter nak jd 5tahun lagi?10 tahun lagi?n yg penting ape sebenarnye erti kejayaan dalam hidup kiter?

Entry kali nih juz nk sharing ngan korg pasal kehidupan.. sebab ape ek? sbb itulah destinasi kte lepas nih kan..makin lame kte makin besar, so pemikiran kte pn perlu berubah..ari nih kte still dpimpin oleh parent, lecturer and org tua2 kan. Satu hari nanti kte pn akan pimpin org, so kte perlu sedia dari awal kan...Gudluck utk korg sume..:)