Have an account?

Wednesday, September 10, 2008

menunggu..menanti..kejap ye..

Blog kali nih ak dh lame taip, tp lupe nk update..hehe..
watak yang terlibat dalam entry kali nih :

kak No -> kwn baik Makda
Makda -> mak sedara belah mak aku
Abg fizie -> suami kak no


So, 7hb aku kene pegi putrajaya (tempat yg sgt damai bg aku)...tujuan utama pergi
sana sbb abg fizie offer wat freelance ngan dier..jd programmer php...bg aku..ok la kot,
lgpn keje ngan org yg aku kenal,kalu xpandai sgt xde la segan nak tnye..hehe

Berbalik kpd topik utama entry kali nih...kkdg ak geram gak kalu kene tggu lame2..
biler aku pkr2 balik..dalam umur aku yg sekarang 22 tahun..agak2 dah masuk 2 tahun aku ambik
mase utk menunggu saje..termasuklah BAS..org..pelanggan(time keje kat kenny..:)..+kat hospital,
bank n mcm2 ag..)

Time ak nak g putrajaya, ak tggu bas dekat setengah jam...pastu dah nek bas,
pakcik tu plak benti sampi 1jam sbb nak tggu berbuke dulu..huhu..last2 ak berbuke kat dlm
bas rapid no E1..drpd ak budget nk sampai kol 6ptg aleh2 dlm kol 8 ak sampai,
ingatkn nak la jln2 kat alamanda ke dulu..boley berbuke kat sane trus
sementara tggu kak no..kak no balik kg jumaat sampai 7hb tuh...kalu nk g umah dier trus,
dier pn xbalik ag..menuggu yg nih ak xkisahla sbb ak dah rancang..
sambil2 tggu leh ak jln2 kat alamanda(mengikot tentatif asal)...
aleh2 tggu bas pn dekat 2jam..plan aku hancus berderai..:(

sampai plak kat putrajaya sentral..ak g surau dulu, alang2 dah lmbat aku budget stay jelah
kat pj sentral nih...n alang2 tu aku mnta tolong kak no ambik aku je nanti odw dier balik..
aku dah lapo nih..putrajaya nih sgtlah bersih, indah, kemas, sistematik dan terancang...
nak dijadikan citer, xder la restoran ke, ma-pley lg la xder..tmpt jual
mknan ke..sume pn xde..xtau la kalu ade tp ak yg xnampak...tp mmg xde..ini je kot 1 mende
yg xbest pasal Putrajaya...yg lain sume ak suke..:)

itu je sbnrnye yg ak nk story..mory...:)
Kesimpulannya...bley x pakcik rapid nih jln ikot time...ingt best ke tunggu...xbest tau.

Wednesday, September 3, 2008

Ramadhan duLu, Kini dan Akan Datang...

Dulu time kecik2 waktu darjah 4,5,6 bukak puase ngan family...mak,abah, akak, wan, fesal,ikah,adib n anis...time tuh fatin xder ag..kalu bukak puase..makan bersila, sebab kalu mkn kat meja confirm xcukup corum, lgpn mak ak xbeli meja mkn pun..papehal ktorg mesti akan mkn bersila..time tuh bukak puase mesti gaduh2..tambah2 adib..dier sgt suke mkn kuih, wan pun same gak..adib kalu boleh nak bolot sume kuih...ak pn waktu tuh xpeduli ko adik ak ke..aku pn nak mkn jugak..xaci ar..hehe..xnak ngalah nih..

Sekarang...
1 ramadhan ari tuh ak pose kat umah, siap ponteng kelas ari selase sbb nak berbuke kat umah..nasib bek kelas tcee batal rupenye..kirenye skip kelas wireless je lah..tenkiu miss moon krn batal kelas tepat pd waktunyer..(kalu ms moon bc nih, abis ler ak..:P)
tp ramadhan kali nih ak rs hambar sgt..kat umah skrg cume ade mak, abah,adib, anis ngan atin...bukak puase dah xhappennig cm dulu..xde pn gaduh2 kat dpn mknan..bukanlah nk galakkan gaduh dpn mknn..tp kalu gaduh lagi best..lagi kenyang..lagi nikmat..sebab susah nak dpt..hehe..mak aku pn xmasak macam dulu...kalu dulu, pukul 4 dah kecoh kat dapur, siap marah2 ktorg sbb xtolong dier..skrg pukul 5 pn rilek je ak tgk..aku plak yg gelabah..hehe
skrg mknan pn xde la penoh meja, sbb xde sape sgt pn nak mkn..kalu dulu, pas mkn siap boleh tersandar kat dinding..skrg sume pn mkn ala carte je..

Akan datang,
Tetibe aku tpkr mase depan..jeng..jeng..jeng..
akan datang, aku la plak yg sibuk2 cam mak aku mude2 dulu..nak siapkan juadah berbuke..hehe..ngan anak2 yg 4 org xnak tolong aku..siap la aku bebelkan dorg..hahaha
Pas2 mesti aku kene siap2 kan baju raye utk dorg sume termasuklah suamiKu...time nk balik kg, mesti balik kg aku dulu..:)..bley ker..agak2 kene kawen ngan anak yatim piatu br leh dpt cm2 kot..ak rs kalu ade family sendiri br happennig balik kot ramadhan..emm..mungkin...kiter tggu dan lihatla kot..aku doa sgt aku dpt sambut ramadhan lagi tahun depan...:) ...AMIN..