Have an account?

Tuesday, August 26, 2008

Korang tahu x, aku sebenarnye..

Memandangkan aku dah lamer xwat posting2 nih..ari nih saje nak citer2 pasal diriKu..
Korang kenal x sape alisa..

aku kan sebenarnye seorang yg pelupe sgt2..ak pun kekdg xphm ape la yg aku mkn..sokmo lupe, time zaman2 aku suke lepak lab, aku slalu la tinggal pendrive aku kat sane..cda slalu ckp.."lisa kalu ko tinggal lagi kali nih, mesti ilang punyer.."tp alhamdullilah..slalu naseb menyebelahi aku..:)
Skrg nih pendrive tuh dah jadi hak milik ayah aku, sbb ak dpt pendrive yg lagi besar la jugak capacitynyer...

Kedue..emm, ak slalu nak jaga hati org sampai akan wat org lain kecik ati..pas2 last2 ak gak yang rs bersalah xsudah2...huhuhu..kelemahan nih paling aku xsuke..aku suke rs bersalah pas2 asyik dok pkr2...pas2 pkr lagik..sampaila ade org len ckp...bukan salah ko..br ak lega skit..tp pas2 pkr lg..sampai sehari br boleh ilang kot..itupn kalu ak xpkr..ishk penat lah sebenarnye..kekadang ak pkr, ak bukannyer bley nak jaga ati sume org..betol x?

Ketiga, ak nih cepat terpengaruh skit...tp syukurlah..kengkwn aku sumenye pengaruh ak ngan mende2 yg baik2 je..tenkiu korg..

Keempat, aku xbley ar kalu xpuas ati kat org pendam dalam ati je..dgn kata len aku mesti akan cerite kat org len...maksudnyer ngumpat la kot..cth cam ade org marah aku ke..aku pegi la bercerite kat org len..aku tahu itu dosa, tapi cmna ek nak ckp....rs lebih lega kot..

Itu jelah dulu ak nak citer..esk2 sambung ag..:)

Saturday, August 9, 2008

KOnvo..2008

Ari nih dah masuk 9hb Ogos...bulan nih bulan kemerdekaan...ingat x kengkwnKu...isi seterusnya bukan citer pasal kemerdekaan eh..hehe

Dah 3 hari berlalu konvo utk bebudak science comp..ari tuh bagai hari yg paling mengharukan...
meMang tersentuH lah ati nih...
So, utk sume kengkwnKu yg dah berjaye grad..TAHNIAH utk korg...bg yg setaraf ngan aku nih...xpe perJuangan kiTer belum selesai...:)
Keep moving forwArd..:)

Ak slalu mencari2 ape hikmahnye setiap yg berlaku...ak slalu nak wat analysis..kenape n kenape...adakah ini peluang atau ape...

Tetibe Ak rs sgt bertuah sbb ade kwn2 yg sentiasa dpt menolong....tanpa kawan siape lah aku...

Friday, August 1, 2008

...Keje D Kenny Rogers....

raSanYa cam dah agak2 nak dekat sebuLan ak keje d kenNy rOgers...ak pn dah sebati ngan keje ak..keje ak start dgn ambil order org-> buat order org->kire bil org->lastLy cLosing...ape lagik menGemas lah, nih mmg favourite ak, tp tgk mood gak..kalau time ak suke kemas mmg aku xrasa penat,,,tp time males tuh nak angkat sudu pn males...hahaha...memanG penat ar gak..tp beStNyer sbb ak leh kurusKan badan..xdpt aerobik..beRsenam ngan mengemas pn bolehlaa..:)

Ari nih ak g Snap-a-job kat PWTC..emm..ape yg ak harapkan xseperti yg ak ingin..biase la tu kan..ape yg kiter nak slalu xdpt..so actually program tuh ala2 career path kat um jek..xde pn walk in interview...hampeh jek..tp byk gak syrkt yg participate..aku,cda, intan n linda ape lagik distribute la kamik nyEr resume..

Time distribute tuh kami singgah kat booth kelly..syrkt nih mmg ak xkenal...tp dah alang2 bw resume tuh,bg jelah kan...pas ktorg kasik resume, pekerja syrkt tuh panggil,memule panggil intan..then panggil aku plak...
Ingatkan ape, rupenyer nak bg skit tips utk wat resume yg boleh dijual....ayat dier yg aku xleh lupe..."kite wat resume nih ibarat buat iklan, kalau iklan kite bagus mesti ramai yg nak..."start dari ayat tuh die pn cerite lah maklumat2 yg bagus utk wat resume yg bagus..aku cam agak ternganga la jugak dgr dier ckp...terharu pn ade dgr ayat2 dier...sbb dier siap bg contoh utk kiter cerite pengalaman bekerja nih.....ishk ak serLOOot la sama lu...ehe..terlebih suda..

Sbnrnyer, ak nak carik part time job ke kat sana...tp cm hampa jek...so setakat nih ak masih bergantung ngan pakcik KennY utk menampUng kos sara idop aku..ehe..cam poyo la plak ayat nih...tp itulah kenyataan alisa oii...