Have an account?

Friday, July 25, 2008

PeRiStiwa Yg Aku Suka....

23 July 2008
yg bestnYer aku dapt menumpang utk dbelanje...tp xjauh berkembang, kat tempat aku keje gak..KENNY ROGERS...kepada Apan tenkiu yee...jasa mU dkenang..aku doakan ko murah rezeki n bertambah keberkatan...:)

24 July 2008
Ari nih pn besT jugak...pn dapat mende free..merujuk kepada blog syarq, rs nya sgt detail ape yg dceritakan...aku dapat meja baru + rak baju br...aku rs idup aku dah terurus sudah...kepada syarq n intan tenkiu sngat2...jasa korg pn aku xkan lupe..:)

Time aku tulih blog nih dah kul 2 lebih nak masuk kul 3 pn..hebat gak mata ku ari nih...slalu kol 12 dah merah2...mgkn sbb hePi sgt dpt meja br tuh yg xleH tdo tuh...

So, aku nak ucap alhamdullillah sbb murah rezeki aku mggu nih...syukur pada-NYA...moga rezeki aku bertambah Murah, begitu jugak dengan kengkawan ku yang lain..Amin

Tuesday, July 15, 2008

KL->Penang->Perak->KL


Khamis 10hb July...
Akak aku boleh plak tetibe je ajak aku g Penang...aku dalam diLema nak pegi ke tak..dah la esoknye aku stat keJe aku d KENNY ROGERS...waduh..xphm aku naper last minit baru nak ajak..so dalam keadaan serba salah aku bpkr2 n tanya pendapat ruMatekU SYARQ....dia sokong je aku nak pegi..lagipn kalu aku nak g die nak balik rumah die...so aku ambik keputusan pegilah rumah kakak aku mlm tuh jugak sbb nak bertolak pepg dr sana..

Jumaat 11hb July
Pepg lagi kakak aku n kwn serumah dier lagi 2 org dah ciap2 nak berangkat..ktorg bertolak kol 10pg jugak lah sebab byk plak msalah yg berlaku..cth: kete wat hal..tggu org....so dlm perjalanan baru aku tau kenape last minit aku org yg diajak utk ikot vacation nih...so, sbnarnya sorg kawan kakak aku tuh xjd ikot..sbb ape ajak aku sbbnye aku kene jd backup driver dorg...wahaha...(tp aku suke sbnrnye sbb leh menambah skill driving aku...hehehe :) dalam masa yg same kakak aku yg sponsor aku...best kan...hehehe..)

Sabtu 12hb July,
NIh gambar akak aku n kawan dier...aku panggil kawan dier tuh kakak je..akak aku sebelah kanan korg...nih time kat batu feringgi...main2 kat tepi pantai je..xmand pun..

Nih plak sorg ag kwn serumah akak aku...nih plak aku panggil Along....dorg sume nih beSt...sbb aku je yg asyik kenekan dorg...hahaha..kahkahkah...(gelak jahat)...hehe..time tuh aku dpt rasakan cmna perasaan cda yg slalu kenekan org..haha..











Gambar nih aku yg tangkap..ade bakat jd photographer x...hehe...











Ktorg nak g bukit bendera, tp xleh masuk........uhuhuhu..boleh plak dalam pembaikpulih...ujan plak tuh...cume dpt tangkap gambar je jwbnyer...

Malamnyer makan kat Padang ape ye...heee aku lupe ar name tmpt tuh...mcm2 aku mkn sampai nak meletop perot nih..Laksa Penang, pAseMbur(agak kelakar ek name mknan nih...)











Ahad 13hb July,
Pas g penAng, On da way balik siNggah plak d Perak..wah tempat tanah Tumpah darahkU...ktorg sempat menyinggah kat Lost World Of Tambun...tp xmasuk pun..xcukup budget..lagi plak nak g Chepor(air terjun...)









Aku sangat suke tgk view kat sini, dah ar kat tepi gunung..cantik..kalu korg g perak mmg aku syorkan g kat cni...sbb permainan air n permainan outdoor pn ade...aku pun len kali nak masuk gak ar dalam nih..nak rasai sendiri....









Kt chepor...siap dapat makan durian..aku n akak aku mmg hantu durian...so ktorg berdua je yg melahap...heeee..


























Ini kenangan paling Best..aku pegi tgk sekolah rendah aku..SK Haji Mahmud, Chemor..waduh..byk dah berubah...












Itu je crite yg aku nak share kali nih...:)
Slalu bende yg x d rancang memang bEst..

Monday, July 7, 2008

Ari ini dalam sejarah

Penah dengar tajuk dokumentari ari ini dalam sejarah..itu rancangan kat tv1 dulu2..ehe..
Ape yg sejarahnya ari nih sbb aku dah berjaya create blog spot..mybe bg korg akan cakap"mende nih bukan dah lame ker..."tp bg aku, baru ari nih terbuka ati nak wat blogspot sebab sekarang dah ade internet kat tmpt tinggal...senang skit nak update slalu..:)
Lgpn br bc blog syarq..best ar plak rasa..biase la..aku nih cepat terpengaruh skit...itu je yg aku nak kongsi ari nih..